Harley-Davidson Pan America

Mi jut eszedbe amikor először azt mondják neked Harley-Davidson? Chrom, csillogás, szelíd motorosok, egy életérzés, hagyományok, V-blokk… és még sorolhatnám. Ez a patinás márka, mely 1905 óta készít motorkerékpárokat megcsináltak ők már mindent vagyis majdnem mindent. Európában leginkább a II. világháborúban használt, és itt maradt motorok végett ismerték meg őket. Míg a tengeren túlon szó szerint ki kellett vívniuk a sikert maguknak. Amit nem is olyan régen filmre vitt egy ismeretterjesztő csatorna. Ha valaki, imádja a régi motorokat, és a századelő stilusát, öltözködését, vagányságát, és mindent elsőprő tenni akarását, neki kötelező darab a Harley és a Davidson fiúk.

A márka eggyé vált az amerikai álommal, melyet igyekeztek fenntartani a modern időkben is. A mozivásznakon a ügyeletes szépfiúk, és igazi kemény fickók ülték meg a vasakat, mellyel az egész világon ismerté vált a márka. Viszont valljuk be bármilyen vonzó is az amerikai álom, egy ilyen stílusú motor egy bizonyos réteget vonz. Így világ szinten nem lehetnek túl komolyak az eladási darabszámok. Úgyhogy a Harley folyamatosan próbálkozik betörni különféle piacokra. Így volt ez annak idején a VR1000 projektel is mellyel megpróbáltak a 900-as évek eleji versenysikerek nyomába szegődni. 

Aztán ott volt a V-rod mely a maga idejében, modern formáival és dragmotoros külsejével igazi szentségtörésnek számított a megkövült Harley fanatikusok számára.

Ennél már csak akkor csuklottak jobban a H.O.G.-os fiúk amikor legördült az első elektromos motorkerékpár a Milwaukee gyártósorról

2021-et írunk a piac dübörög, ám nem ott ahol az amerikaiak a legerősebbek így hát elindult egy újabb szegmens felé az amerikai gyártó. 

Lássuk hogy sikerült: 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük