Yamaha Tricity

Alternatívák két kerékre! Lehetne ez a szlogenje a Yamaha Niken által meghatározott iránynak amivel a hangszergyárosok néhány éve elindultak egy teljesen új, addig járatlan úton. Valljuk be elég nagy feltűnést keltettek ezek a tripodok az utakon. Az, hogy a világban mennyire lett siker ez a próbálkozás nem tudni. Itthon elvétve találkozni egy-egy ilyen géppel az utakon és a használtpiacon. Ami gondolom egyrészt adódik a nem megszokott kinézetből, másrészt az elég komoly árból, harmadrészt pedig abból, hogy minden újdonságnak idő kell míg beérik, elfogadják, megértik.

Így hát a Yamaha szerintem jól átgondoltan, beleállt a robogó bizniszbe egy egész háromkerekű családdal amiben a kisgyerek  125 , anyuka  155 , apu pedig  300 köbcentivel jelenik meg az utcai forgatagban. Mi aput kaptuk meg, hogy egy kicsit belekóstoljunk a robogózás rejtelmeibe. 

Az élet valahogy úgy, hozta, hogy eleddig megfelelő távolságot tartottam a kétkerekűek eme fajtájától. Mondván, se élvezet, se kényelem, se teljesítmény nincs amire egy motoros vágyna. Aztán a mostani teszt rávilágított néhány dologra. Valójában egy robogó, a gyors helyváltoztatás céljára teremtetett. A kontinens egyes részein egész kultúrák iparágak nőttek ki ezekből nem beszélve a temérdek mennyiségű pénzről amit ezek a cégek zsebretesznek a kis városi cirkálóikból. Gondoljunk csak az Apriliára, akik MotoGp csapatot futtatnak 2022-től teljes gyári támogatással. Olyan helyeken, mint Róma, Párizs, Madrid, Barcelona vagy bármely európai nagyváros, ahol a végetnemérő dugók, és az egyre több emissziós korlátozás miatt az autók szorulnak ki az utcákról igenis van értelme egy olyan járműnek mellyel nem probléma egy hétvégi bevásárlást elintézni. Vagy átugrani a haverokhoz a város túloldalára! Vagy elmenni egy koncertre, étterembe. Nem kell fizetnetd a parkolásért, nem kell várnod a buszra, villamosra… Ebbe a praktikum vezérelte igen csak zsúfolt piacra igyekszik helyet szorítani magának a Yamaha. Lássuk hogyan sikerült nekik! 

Egy hozzászólás

  1. Vándor Róbert

    Célközönség: Dél Francia országban tapasztaltam, láttam: Nizza- tól Monte-Carlo-n át Marseille-ig minden harmadik motor (robogó) ilyen volt!
    Jöttek- mentek, száguldoztak vele mint az ördög – lobogó Hawaii ingben, strandpapucsban 🙂 láthatóan közkedvelt (divat) jármű lett (ott).
    A parkolóban tettem vele néhány rövid kört – meglepően könnyen kezelhető volt – szerethető jármű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük