Szerbia rejtett kincsei

Szerbia rejtett kincsei

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 15/07/2020 - 19/07/2020
09:00


 

Szerbiára sokan csak mint tranzit országra tekintenek. Főútjain áthaladunk délre Montenegró vagy Görögország felé, viszont természeti szépségeiből, történelméből szinte  semmit sem látunk. Gyere velünk egy igazi mellékutas, szerbiai túrára, ahol megmutatjuk neked Szerbia rejtett kincseit. Mesés érintetlen tájak , cseppkőbarlangok,  csodálatos történelmi hagyatékok, autentikus ételek jellemzik ezt a túrát. 5 napba a lehető legtöbbbet sürítettük bele : Vaskapu-szoros, Stara Planina hegység, Kopaonik, Javor , Uvac völgye, Zlatibor és Divčibare.

 

Túra kezdete: 2020 július 15 . –  szerda
Túra vége: 2020 július 19. –  vasárnap

Szállás és ellátás a túra időtartama alatt: panzióban  és hotelben , félpanziós ellátással.

A túra teljes hossza 1311 km, kezdő és végpontja is a horgosi határátkelő szerb oldalán található MOL kút.

 

 

 

1. nap: Horgos (SRB) – Donji Milanovac (SRB)

 

Horgos 1 határátkelő szerb oldalon, a MOL kúton gyülekezünk 8:00-8:30-ig. Ismerkedés és eligazítás (tankolás),  9:00 kor indulás. Átvágunk Vajdaságon majd Koviljnál pályára hajtunk. Első megállónk a Avalán lesz, ahol elfogyasztunk egy kávét a 2010-ben újra átadott TV toronyban. A kávézó 119m (551m tengerszint feletti magasságban) magasan helyeszkedik el. Kiváló alkalom fotózásra, fantasztikus kilátással Belgrádra és az Avala hegyre. A pihenő után egy rövid pálya szakasz következik, majd elfogyasztunk egy jó ebédet a Duna holtágának a partján. Következő megállónk a nemrég felújított és tavaly átadott galambóci várban, ahol az ledolgozzuk az ebédünket, megmásszuk a várat. Fantasztikus a kilátás, itt a legszélesebb a Duna a teljes szakaszán. Utunk tovább a Vaskapu szorosban vezet, egészen Donji Milanovacig, ahol az esti szállásunk lesz. Házigazdáink medovacsával várnak bennünket, majd a lemálházás után vacsora a helyi étteremben, majd a fárasztó napot a komplex teraszán pihenéssel és beszélgetéssel zárjuk.

Napi táv: 400 km

2. nap: Donji Milanovac (SRB) – Crni Vrh (SRB)

 

Reggelink elfogyasztása után  9:00 kor búcsút intünk mezítlábas házigazdánknak . Átvágunk a Đerdap nemzeti parkon és az első megállónk a Lazarev kanjonban lesz. Lemálházunk és részt veszünk egy fél órás vezetet túrán a csodálatos cseppkőbarlangban. Fenséges barlangi formációik, a parányi vízcseppek által évmilliók alatt formált földalatti paradicsomban, ahol ismét kiváló alkalom nyílik fotózásra.  Következő megállónk Gazimgrad. Itt eltöltünk egy órát a világörökség részét képző Felix Romuliana, Galerius Maximianus római császár rezidenciájának romjai megtekintésével. Zaječarban megejtjük az ebédet egy helyi étteremben majd folytatjuk utunkat az esti szállásunkra a Stara planina hegységre, Crni Vrhre. Házigazdáink vacsorával várnak bennünket, az élménydús napot  pihenéssel és beszélgetéssel zárjuk.

Napi táv: 227 km

3. nap:  Crvni Vrh (SRB) – Jošanička Banja Kopaonik (SRB)

Reggeli után 9:00 körul indítjuk a napot. Felmotorozunk a Stara planina hegy aszfalton megközelíthető legmagasabb kilátójára a Babin Zub-ra, ahonnan jó időben fennséges kilátás nyílik a környező tájra. Utunkat Niš felé folytatjuk, áthaladunk a Nišava folyó völgyén, a Sićevačka klisurán. Ebéd Niš környékén, majd folytatjuk utunkat Kopaonik felé, ahol az esti szállásunk lesz. Mindenki készítsen be fürdőruhát, mert érkezés után bitrokba vesszük a szálloda wellness részlegét. Vacsora a szálláson.

Napi táv: 280 km

4. nap:  Jošanička Banja Kopaonik (SRB) – Valjevo (SRB)

A túra egyik leghosszabb napja előtt állunk. Ezen a napon 345 km vár ránk a nyeregben, ezért korábbi indulást terveztünk. Reggeli, és 8:30-kor start. Utunk a Golija NP északi felén vezet , majd Ivanjica után délnek fordulunk és átvágunk a Javor hegységen. Ebédidőben érjük el az Uvac folyó déli csücskét, ahol egy minimális (kb 1km) off road kiruccanást teszünk. A  étteremből fantasztikus kilátás nyílik a kanyonra és a környező hegyekre. Ebéd után a Zlatar, Zlatibor és a Divčibare hegység kanyarjai várnak ránk. Esti szálásunk Valjevóban lesz.

Napi táv: 370 km

 

5. nap Valjevo (SRB)-Horgos (SRB) 

Szokásos 9:00-ás indulással irány haza!!! 🙁 Elhagyjuk a szerbiai hegyvidéket, majd még egy jót kanyargunk a Tercel hegységben. Megejtünk egy korai ebédet egy rejtett kis faluban, majd lecsorgunk Újvidékig, és pályát fogunk, hogy mindenki  időben hazaérjen. Horgosnál búcsút intünk egymásnak, innen már mindenki maga folytatja útját .

Napi táv: 264km Horgosig

Az aktuális utazási feltételeket Koronavírus helyzetben ezen az oldalon találhatjátok: http://hovautazhatok.hu/

https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/napokban-szamolhato-koronavirus-jarvany-teljes-lecsengese

A motoros képzés és túra részvételi díjai:

 • Motoros, kétágyas szobákban valakivel megosztva: 350 EUR 
 • Motoros utassal , kétágyas vagy franciaágyas szobában: 500 EUR 
 • Motoros, egyedül a szobában:  450 EUR 

A részvételi díj tartartalmazza:

 • Túravezetést
 • Szállást a túra folyamán (4 éj)
 • 4 reggeli a szálláson – helyi jellegnek megfelelően
 • 4 vacsora a szálláson – helyi jellegnek megfelelően
 • Belépőket
 • Személyre szabott vezetéstechnikai tanácsadást

Amit neked kell biztosítani:

 • Napközbeni étkezés – ezen a túrán minden nap tervezett ebédszünet van, étteremben.
 • Tankolás
 • Autópálya díjat
 • Személyes szükségletek
 • Egyéb fel nem sorolt személyes szükségleteket és szolgáltatásokat.
 • Utasbiztosítás

Túra jelenkezkezési határideje : 2020. junius 30.
Maximális létszám 16 motor.

Fontos!

Túránk során a teljes motoros felszerelés használata kötelező! (klikk ide)
A csoportban való motorozás szabályai mindenkire egyaránt vonatkoznak. (klikk ide).
A megbeszélt indulási pontra teletankolt motorral érkezzünk. Tankolás kb. 200 km-ként. Akinek előbb szükséges az jelezze előre a túravezetőnek.
A tankoláskor/pihenőkor megbeszélt időt igyekezz mindig jól beosztani (ha fél órát beszélünk meg akkor abba a tankolásnak, WC, kávé, stb. is bele kell férnie). Nem kellemes ha egy valakire öten várnak beöltözve.

Ha a túra leírásában nincs kihangsúlyozva hogy szervezett ebéd van betervezve ( ami egy közepes csapattal is simán felemészt 1.5-2 órát) , akkor a napközbeni étkezést magadnak kell megoldani.  Amikor a napi km szám megengedi, mindig tervezünk szervezett ebédet.

A túrára mindig kifogástalan műszaki állapotú motorral érkezzünk (Olajszint, gumik-fékek állapota, stb.)
Ugyan ez vonatkozik a motorosra is. Túrára mindig kipihent állapotban érkezzünk. Mivel a túra több napos, és nap mint nap fáradtabbak leszünk, nem jó kialvatlansággal indítani.

Mindig legyen nálunk érvényes szavatosságú elsősegélycsomag.
Utiokmányaink érvénességét indulás előtt időben ellenőrizzük. Határátlépéskor sokszor kérik a motor papírjait is, így ez is legyen rendben és főleg ne maradjon otthon!

Célszerű kiváltani az európai egészségügyi kártyát Itt megtalálhatod, hogyan és hol, és hogyan tudod ezt megtenni. Valamint a nemzetközi zöld kártyát melyet a biztosítódnál tudsz igényelni.

Jelentkezésedet csak az ASZF-ben foglaltak szerint tudjuk elfogadni.

 

Résztvevők

1             K.Dániel
2             V.Csaba
3             K.Tamás
4             B.Csaba
5             P.Patrik
6             T.Attila
7
8

 

 

 

 

Regisztráció a foglaláshoz itt.

Bookings

Bookings are closed for this event.

2 Hozzászólás

 1. ” bookings are closed for this event” -really? I’d sign up for this tour!

  • We are sorry, the cut off date for the tickets stuck on the old date. Now it is update, so the registration is open.
   Thanks for let us know.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük