Montenegro All Stars

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 28/05/2020 - 01/06/2020
08:30 - 19:00


A túra tervezésekor a hangsúlyt élménymotorozásra, és a kiváló minőségű szállásokra fektettük. Uti célunk Montenegró. Az oda- és visszavezető úton áthaladunk Szerbia és Bosznia hegyvidéki tájain is. Bejárjuk Montenegró leghíresebb 3 kanyonját ( Piva, Morača, Tara). Átmotorozunk a Kotori öblön, egy estét Perastban óvárosában töltünk. Hazafelé meglátogatjuk a Lovćen és a Durmitor Nemzeti Parkot is.

Túra kezdete: 2020 május 28 . –  csütörtök
Túra vége: 2020 június 1 –  hétfő

Szállás és ellátás a túra időtartama alatt: hotelben és panzióban ( 3db 4*-os, 1db 3*-os), 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással.

A túra teljes hossza 1311 km, kezdő és végpontja is a horgosi határátkelő szerb oldalán található MOL kút.

1. nap: Horgos (SRB) – Mokra Gora / Tara NP (SRB)

 

Horgos 1 határátkelő szerb oldalon, a MOL kúton gyülekezünk 8:00-8:30-ig. Ismerkedés és eligazítás (tankolás),  9:00 kor indulás.
Autópályán megyünk Újvidékig, ahol 30 perc felfrissülésre megállunk a Péterváradi várban (kávé, üdítő stb…)
Kiváló alkalom fotózásra, a várból szép a kilátás Újvidékre, valamint a Tercel (Fruška Gora) hegyecskénkre.
Újvidéket elhagyva átvágunk a Tercel hegységen egy rövid, de annál kanyargósabb szakaszon. Šabac után érjük el a szerbiai hegyvidéket, innentől már érdekesebb lesz utunk.
Ljubovijától a Drina mellett haladunk. Bajina Baštanál megnézzük a házikót a folyó közepén. Utunk ezután Perućacba, onnan pedig a szállásunkra, a Tara Nemzeti Parkba vezet. Vacsorázunk egyet egy helyi étteremben, majd a fárasztó napot a 4 csillagos szállodánk wellness részlegében pihenéssel és beszélgetéssel zárjuk.

Napi táv : 388 km Horgostól

2. nap: Mokra Gora (SRB) – Perast (MNE)

Reggeli elfogyasztása után indulás 9:00-kor. Mai úti célunk a Kotori öböl, a lehető legtöbb kanyarral és szerpentinnel. Áthaladunk a Tara Nemzeti Parkon, majd a Bosznia Hercegovinai határt átlépve megállunk Višegrádon. Természeti látványosságokból nem lesz hiány, ha már beteltünk a Románia hegység kanyarjaival, Foča után megállunk egy igazi bosnyák ebédre. A határt Montenegróban a Tara folyó felett egy öreg fahídon lépjük át. Utunk a Piva folyó kanyonján át vezet. Fantasztikus kanyarok, kiváló minőségű aszfalt… kivilágítatlan alagutak jellemzik utunkat. Megállunk megcsodálni a felduzzasztott Piva-tó smaragdzöld színét. Niksić után az M6 és a P11-es út igazi motoros álomút. Perastig meg sem állunk, ahol az aznapi szállásunk lesz, amely az UNESCO által védetté nyilvánított óvárosban található, bájos Boutique Hotel. Ha még lesz erőtök este sétálunk egyet Kotorban és vacsorázunk egy helyi étteremben.

 

Napi táv : 282 km

3. nap: Perast (MNE) – Bistrica (MNE)

9:00-kor indulás a szállásról reggeli után. Irány a régi cetinjei út, a híres kotori szerpentin, 26 hajtűkanyarjával. Felmegyünk a Lovćenac Nemzeti Parkba, megtekintjük II. Njegoš mauzóleumát (kizárólag fakultatív program, sokat kell lépcsőzni 🙂 ), majd Cetinje és Podgorica felé vesszük az irányt. Elhagyva a fővárost, a Morača kanyonban kanyargunk északnak. Mojkovacnál a Tara kanyon felé vesszük az irányt, ahol a harmadik napi szállásunk lesz. A hely varázsát a zubogó patak és az erdő adja, mely közvetlen a szállásunk mellett található. Vacsora helyben, montenegrói specialitásokkal.

Napi táv : 250 km

4. nap:  Bistrica (MNE) – Zlatibor (SRB)

Ezt a napot lazára vesszük. Szállásunkat reggeli után 9:00-kor hagyjuk el. A keskeny hegyi látványúton felmotorozunk a Durmitor Nemzeti Parkba, ahol sűrűn megállunk megcsodálni a táj szépségét és rengeteget fotózunk. Trsanál beiktatunk egy pihenőt, elfogyasztunk egy üdítőt / kávét és visszafordulunk Žabljak felé. A híres Tara hídnál ebédszünet, és megejtjük a kötelező csoportfotót is. Fakultatív módon Zip-Line, azaz a folyó feletti drótkötél pálya is kipróbálható. Montenegrót Jabukánál hagyjuk el és haladunk Zlatibor felé, ahol a centrumban található négy csillagos apartmanjaink várnak.

Napi táv: 288 km

5. nap:  Zlatibor (SRB) – Horgos (SRB)

Szállásunkat reggeli után 9:00-kor hagyjuk el. Valjevóig változatos minőségű utakon haladunk keresztül Szerbia hegyein, amiért a táj szépsége nyújt kárpótlást. Valjevo elhagyva már sík a vidék. Úticélunk Újvidék, amit a Tarcal hegységen át vezető út szerpentinjén érünk el. Itt autópályára hajtunk és irány a horgosi határátkelő, ami egyben túránk végpontja is.

Napi táv : 353 km Horgosig

 

 

A motoros képzés és túra részvételi díjai:

 • Motoros, kétágyas szobákban valakivel megosztva: 435 EUR
 • Motoros utassal , kétágyas vagy franciaágyas szobában: 650 EUR
 • Motoros, egyedül a szobában: 570 EUR

A részvételi díj tartartalmazza:

 • Túravezetést
 • Szállást a túra folyamán (4 éj)
 • 2 reggeli a szálláson – helyi jellegnek megfelelően
 • 2 vacsora a szálláson – helyi jellegnek megfelelően
 • Személyre szabott vezetéstechnikai tanácsadást
 • Nemzeti park belépőket
 • Autópálya díjat (Szerbia)

Amit neked kell biztosítani:

 • Napközbeni étkezés – ezen a túrán minden nap tervezett ebédszünet van, étteremben.
 • Tankolás
 • Személyes szükségletek
 • Utas és baleset-biztosítást. Segítségként keressétek Gurbán Bélát a Generalitól. gurban.bela54@gmail.com vagy a +36-20-9-844-033 számon.
 • Egyéb fel nem sorolt személyes szükségleteket és szolgáltatásokat.

Túra jelenkezkezési határideje : 2020.május 14.
A túra inditásához minimum 6 motor szükséges. Maximális létszám 16 motor.

Fontos!

Túránk során a teljes motoros felszerelés használata kötelező! (klikk ide)
A csoportban való motorozás szabályai mindenkire egyaránt vonatkoznak. (klikk ide).
A megbeszélt indulási pontra teletankolt motorral érkezzünk. Tankolás kb. 200 km-ként. Akinek előbb szükséges az jelezze előre a túravezetőnek.
A tankoláskor/pihenőkor megbeszélt időt igyekezz mindig jól beosztani (ha fél órát beszélünk meg akkor abba a tankolásnak, WC, kávé, stb. is bele kell férnie). Nem kellemes ha egy valakire öten várnak beöltözve.

Ha a túra leírásában nincs kihangsúlyozva hogy szervezett ebéd van betervezve ( ami egy közepes csapattal is simán felemészt 1.5-2 órát) , akkor a napközbeni étkezést magadnak kell megoldani.  Amikor a napi km szám megengedi, mindig tervezünk szervezett ebédet.

A túrára mindig kifogástalan műszaki állapotú motorral érkezzünk (Olajszint, gumik-fékek állapota, stb.)
Ugyan ez vonatkozik a motorosra is. Túrára mindig kipihent állapotban érkezzünk. Mivel a túra több napos, és nap mint nap fáradtabbak leszünk, nem jó kialvatlansággal indítani.

Mindig legyen nálunk érvényes szavatosságú elsősegélycsomag.
Utiokmányaink érvénességét indulás előtt időben ellenőrizzük. Határátlépéskor sokszor kérik a motor papírjait is, így ez is legyen rendben és főleg ne maradjon otthon!

Célszerű kiváltani az európai egészségügyi kártyát Itt megtalálhatod, hogyan és hol, és hogyan tudod ezt megtenni. Valamint a nemzetközi zöld kártyát melyet a biztosítódnál tudsz igényelni.

Jelentkezésedet csak az ASZF-ben foglaltak szerint tudjuk elfogadni.

Regisztráció a foglaláshoz itt.

Bookings

Ticket Type Price Spaces
Motoros utassal €650.00
Motoros
Saját szoba
€570.00
Motoros
kétágyas szobákban valakivel megosztva
€435.00

You must log in or register to make a booking.


One Comment

 1. VÁNDOR RÓBERT

  jól hangzik 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük