3 Határ túra

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 20/08/2020 - 23/08/2020
All Day


Államalapításunk ünnepe alkalmából idén 4 napot távolmaradhatunk a munkahelyünktől. Mire is tudnánk hasznosabban használni ezt a kis pihenőt mint egy jó motoros túrára az Alpokban. Négy nap tömény kanyargás vár ránk,  lélegzetelállító szirtek, hegyi tavak, vízesések, alagutak és hágók bűvöletében. Levezetésként pedig bevetjük magunkat a rengetegbe, de csakis kanyarogva, nehogy hőgutát kapjunk.

Túra kezdete: 2020. augusztus 20 . –  csütörtök
Túra vége: 2020. augusztus 23. –  vasárnap

Szállás és ellátás a túra időtartama alatt: hotelben és panzióban ( 1db 4*-os, 2db 3*-os), 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással.

A túra teljes hossza 1205 km.

 

1. nap:  Szentgotthárd (HUN) – Malta (AUT)

Gyülekező, Szentgotthárd MOL kúton 8:30-tól. Ismerkedés, eligazítás, majd irány nyugat. Alsóbb rendű utakon haladva elkezdünk belekóstolni az Osztrák kanyarrengetegbe, emelkedők garmadájába. Kicsivel több mint 200 km után elérjük a nap első igazi látványosságát, a Nockberge nemzeti parkon áthaladó Nockalmstrasse panorámautat. Az alpok egyik legfelkapottabb motoros útját megszakítjuk egy ebéddel, majd irány a Malta Hochalmstrasse. Útközben megtekintjük a Fallbach vízesést, ami egyben Karintia legmagasabb vízesése. A fizető kapu utáni 14 km-es szakasz 7 alagúton, 9 hídon át 1035 métert emelkedik, elérve a 1933 m tengerszint feletti magasságot és egyben első napi szállásunkat, lemálházunk, majd fotózunk párat. Az igazi képeslapra illő táj, és a naplemente megagdja az alaphangulatot egy jó vacsorához a hotelben, majd az étterem teraszán barátkozással, beszélgetéssel zárjuk  az élménydús napot.

Napi táv:330 km

 

2. nap: Malta (AUT) – Pieve di Cadore (ITA)

Reggeli elfogyasztása után nyergebe pattanunk és lecsorgunk azon a fantasztikus úton ahol előző nap felkaptattunk. Irány Olaszország. Ausztriát igyekszünk hamar letudni, olaszföldön belecsapunk a kanyarvadászatba. Utunkat  a Dolomitok kopár szikláinak lélegzetelállíó látványa szegélyezi, a Sass de Stria, a Monte Cristallo, a Col Di Lana mind útitársunk lesz. 200 kanyardús kilóméter után megállunk egy jó ebédre, természetesen a táj szépségéhez méltó igazi olasz étteremben. Hogy a  finom falatok úszópárnává válását megakadályozzuk, jól megdolgoztatunk benneteket a  következő hegyi hágók végeláthatatlan szerpentinjein, egészen a Monte Antelao mellett lévő szállásunkig.

Napi táv:303 km

 

3. Nap Pieve di Cadore (ITA)- Godič (SLO)

Reméljük még nem volt elég a hegyekből! A szokásos reggeli eligazítás után, nyakunkba vesszük az igazi mellékutas Olasz kisfalvakat. Alig egynyomsávos utak, viaduktok, macskaköves alagutak, na meg a juliai alpok tájának lélegzetelállító látványa kisér bennünket. Igyekszünk északon maradni, mert ugye mindenki tudja: az alföld uncsi….  kevés a kanyar, meg különben is. Ahogy átlépjük a Szlovén határt kegyetlen mód elundulunk az égnek, alig 12km-en felcsavarunk a 2000 méter feletti magasságban lévő Mangart csúcsáig, ahol egy kicsit újra Olaszországban is leszünk. Rövid pihenő után az Isonzó folyó völgyében kanyarogva feltünik előttünk a Vršić hágó, melynek a csúcsán ebédszünetet tartunk egy hangulatos szlovén étteremben. Az ebédünket a Bled-i tó partján igyekszünk majd lesétálni, és onnan már csak egy ugrás az esti szállásunk Godičban.

Napi táv: 309 km

 

4. Godič (SLO) – Rábafüzes (HUN)

Az utolsó napi megpróbáltatásnak erős reggelivel indulunk neki. Még egy rövidet kanyargunk Szlovén területen, majd újra Ausztria  aszfaltját koptatjuk. Méghozzá az egyik legkiválóbbat, a 69-es utat. A Route 69 étteremben kötelező szünetet tartunk, majd innen már csak egy százas Rábafüzes, ahol a túránk a végéhez ér.

Napi táv: 263 km Rábafüzesig.

A motoros képzés és túra részvételi díjai:

 • Motoros, kétágyas szobákban valakivel megosztva: 550 EUR 
 • Motoros utassal , kétágyas vagy franciaágyas szobában: 850 EUR 
 • Motoros, egyedül a szobában:  720 EUR 

A részvételi díj tartartalmazza:

 • Túravezetést
 • Szállást a túra folyamán (3 éj)
 • 3 reggeli a szálláson – helyi jellegnek megfelelően
 • 3 vacsora a szálláson – helyi jellegnek megfelelően
 • Belépőket az alpesi panorámautakra : Nockalmstrasse, Malta-Hochalmstrasse, Mangart NP
 • Személyre szabott vezetéstechnikai tanácsadást

Amit neked kell biztosítani:

 • Napközbeni étkezés – ezen a túrán minden nap tervezett ebédszünet van, étteremben.
 • Tankolás
 • Autópálya díjat
 • Személyes szükségletek
 • Utas és baleset-biztosítást. Segítségként keressétek Gurbán Bélát a Generalitól. gurban.bela54@gmail.com vagy a +36-20-9-844-033 számon.
 • Egyéb fel nem sorolt személyes szükségleteket és szolgáltatásokat.

Túra jelenkezkezési határideje : 2020. julius 25.
A túra inditásához minimum 6 motor szükséges. Maximális létszám 16 motor.

Fontos!

Túránk során a teljes motoros felszerelés használata kötelező! (klikk ide)
A csoportban való motorozás szabályai mindenkire egyaránt vonatkoznak. (klikk ide).
A megbeszélt indulási pontra teletankolt motorral érkezzünk. Tankolás kb. 200 km-ként. Akinek előbb szükséges az jelezze előre a túravezetőnek.
A tankoláskor/pihenőkor megbeszélt időt igyekezz mindig jól beosztani (ha fél órát beszélünk meg akkor abba a tankolásnak, WC, kávé, stb. is bele kell férnie). Nem kellemes ha egy valakire öten várnak beöltözve.

Ha a túra leírásában nincs kihangsúlyozva hogy szervezett ebéd van betervezve ( ami egy közepes csapattal is simán felemészt 1.5-2 órát) , akkor a napközbeni étkezést magadnak kell megoldani.  Amikor a napi km szám megengedi, mindig tervezünk szervezett ebédet.

A túrára mindig kifogástalan műszaki állapotú motorral érkezzünk (Olajszint, gumik-fékek állapota, stb.)
Ugyan ez vonatkozik a motorosra is. Túrára mindig kipihent állapotban érkezzünk. Mivel a túra több napos, és nap mint nap fáradtabbak leszünk, nem jó kialvatlansággal indítani.

Mindig legyen nálunk érvényes szavatosságú elsősegélycsomag.
Utiokmányaink érvénességét indulás előtt időben ellenőrizzük. Határátlépéskor sokszor kérik a motor papírjait is, így ez is legyen rendben és főleg ne maradjon otthon!

Célszerű kiváltani az európai egészségügyi kártyát Itt megtalálhatod, hogyan és hol, és hogyan tudod ezt megtenni. Valamint a nemzetközi zöld kártyát melyet a biztosítódnál tudsz igényelni.

Jelentkezésedet csak az ASZF-ben foglaltak szerint tudjuk elfogadni.

Regisztráció a foglaláshoz itt.

Bookings

Ticket Type Price Spaces
Motoros megosztva €550.00
Párban (utassal) €850.00
Motoros egyedül a szobában €720.00

You must log in or register to make a booking.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük